فهرست مطالب

روان پرستاری - سال ششم شماره 5 (پیاپی 29، آذر و دی 1397)

نشریه روان پرستاری
سال ششم شماره 5 (پیاپی 29، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نصیره مقدم، راضیه امرایی، فاطمه اسدی، امید امانی * صفحات 1-8
    مقدمه
    سرطان پستان از جمله شایع ترین سرطان ها در زنان می باشد که اثرات عمیقی را بر سلامت روانی و اجتماعی، امید به زندگی و بهزیستی روان شناختی به جا می گذارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر امید به زندگی و بهزیستی روانشناختی زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی انجام گردید.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ روش شبه آزمایشی و از نوع طرح های پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه مداخله و شاهد بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان بیمارستان شهدای تجریش بودند که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله (15 نفر) و شاهد (15 نفر) جایگزین شدند که در آن گروه مداخله در 8 جلسه 90 دقیقه ای مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد را دریافت کرده و گروه شاهد در لیست انتظار ماندند. ابزار اندازه گیری مورد استفاده در پژوهش، پرسشنامه امید به زندگی اشنایدر (1991) و بهزیستی روان شناختی ریف (1980) بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم افزار SPSS v. 23 در دو بخش توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تحلیل کوواریانس تک متغیره) انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از تحلیل داده ها نشان داد که به دنبال ارائه درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد نمرات متغیرهای امید به زندگی و بهزیستی روان شناختی افراد گروه آزمایش در مرحله پس آزمون افزایش داشته و این نوع از درمان اثرات مثبت معنی داری را بر امید به زندگی و بهزیستی روان شناختی زنان مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی برجای گذاشته است (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    درمان گروهی پذیرش و تعهد روشی موثر به منظور افزایش امید به زندگی و بهزیستی روان شناختی مبتلایان به سرطان پستان می باشد.
    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، امید، بهزیستی روان شناختی، زنان، سرطان پستان
  • ملیحه امینی، مهری کلهر، فاطمه سمیعی راد *، فاطمه حسین وردی صفحات 9-15
    مقدمه
    اعتیاد بیماری است که رفتاری تکراری فرد، منجر به عوارض نامطلوب می شود. امروزه افزایش مصرف مواد مخدر نگرانی روز افزونی را برای تمامی جوامع به ایجاد کرده است. مطالعات نشان دادند که بین سوء استفاده مصرف مواد و بیماری های روان پزشکی ارتباط وجود دارد. این مطالعه برای مقایسه میزان افسردگی در افراد وابسته به مواد مخدر و غیر وابسته انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر مقطعی، از نوع توصیفی – مقایسه ای می باشد که از سال 1389 تا 1390 در شهر قزوین انجام شد. جامعه پژوهش متشکل از 120 نفر مرد (60 نفر وابسته به مواد و 60 نفر عادی) بود. اطلاعات دموگرافیک با چک لیست مشخصات دموگرافیک تکمیل شد. جهت بررسی میزان افسردگی از پرسش نامه بک استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها باآزمون های آماری تی تست و مجذور کای دو انجام گردید.
    یافته ها
    بررسی نشان داد که مقایسه شدت افسردگی بین دو گروه وابسته به مواد و افراد عادی دارای تفاوت آماری معناداری بود و میزان شدت افسردگی در گروه مبتلا به مواد، بیشتر بود. همچنین بین سطح تحصیلات و وضعیت اشتغال با افسردگی رابطه آماری معناداری وجود داشت (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، از آنجاییکه میزان افسردگی در گروه وابسته به مواد در مقایسه با گروه عادی بیشتر بود، بنابراین لزوم توجه ویژه به افراد معتاد در تمامی سطوح جامعه لازم می باشد. همچنین با توجه به ارتباط معنی دار سطح تحصیلات و وضعیت اشتغال با اعتیاد، باید در سیاست گذاری ها و برنامه های پیشگیری یا کاهش اعتیاد، به این عوامل زمینه ای، توجه بیشتری معطوف داشت.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، اعتیاد، افسردگی
  • انسیه بابایی * صفحات 16-24
    مقدمه

    امروزه یکی از دستاوردهای تحولات نهاد خانواده تعارضاتی است که در روابط بین زوجین دیده می شود. نتایج این تعارضات را می توان در سست شدن روابط زناشویی و بدنبال آن افزایش میزان طلاق مشاهده نمود. این پژوهش با هدف پیش بینی تعارضات زناشویی بر اساس طرحواره های جنسی، عملکرد جنسی و رضایت جنسی انجام گرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه زنان مراجعه کننده به سازمان پزشکی قانونی شهر ساری در نیمه اول سال 1395 تشکیل دادند که از بین آنها 95 نفر به شیوه روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده از پرسشنامه های تعارضات زناشویی، طرحواره های جنسی، رضایت جنسی و عملکرد جنسی استفاده شد. در تجزیه تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره و با استفاده از نرم افزار SPSS21 استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین طرحواره های جنسی، عملکرد جنسی و رضایت جنسی با تعارضات زناشویی رابطه معکوس معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر طرحواره های جنسی مثبت، عملکرد جنسی بالا و رضایت جنسی بالابطور معناداری تعارضات زناشویی کمتری را بدنبال دارد (05/0p<).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پزوهش زنانی که از طرحواره های جنسی مثبت ، عملکرد جنسی بالا و رضایت جنسی بالایی بر خوردارند تعارضات زناشویی پایین تری را تجربه می کنند بنابر این با توجه به اهمیت طرحواره های جنسی مثبت ، عملکرد جنسی بالا و رضایت جنسی بالا در پیش بینی تعارضات زناشویی، لزوم توجه به آگاه نمودن زنان در رابطه با دانش طرحواره های جنسی مثبت ، عملکرد جنسی و رضایت جنسی ضرورت می یابد.

    کلیدواژگان: طرحواره های جنسی، عملکرد جنسی، رضایت جنسی، تعارضات زناشویی
  • سید رضا جوادیان* ، لیلی خالقی ، منصور فتحی صفحات 25-33
    مقدمه
    خشم، افسردگی، غم، ناامیدی، کینه توزی، لجبازی، ترس، اضطراب، احساس گناه و ناسازگاری در مادران دارای فرزند معلول به دلیل تجربه شرایط سخت و انتظارات فراتر از توانایی آنها، ممکن است با شدت بیشتری نسبت به مادران عادی، وجود داشته باشد، لذا مدیریت هیجانات، کاهش عواطف منفی و افزایش تاب آوری می تواند به بهبود وضعیت روانی مادران کمک کند. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش تنظیم هیجانی بر عاطفه منفی و تاب آوری مادران دارای فرزند معلول در شهرستان اشکذر انجام شده است.
    روش کار
    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل در نظر گرفته شد. جامعه آماری پژوهش شامل 267 نفر از مادران دارای فرزند معلول که در اداره بهزیستی شهرستان اشکذر پرونده داشتند، بود. به منظور انجام آموزش، دو گروه 15 نفره تحت عنوان گروه آزمایش و گروه کنترل با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه ها گمارده شده و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، مقیاس عاطفه مثبت و منفی (PANAS) و مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC) بود. گروه آزمایش پس از 8 جلسه آموزشی (90 دقیقه ای و 2 جلسه در هفته) و گروه کنترل بدون مداخله، همزمان با گروه آزمایش پس آزمون را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از مهمترین شاخص های آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس انجام شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات آزمودنی های گروه های آزمایش و کنترل در پس آزمون وجود دارد. به عبارتی آموزش تنظیم هیجانی باعث کاهش میانگین نمرات عاطفه منفی و افزایش میانگین نمرات تاب آوری مادران دارای فرزند معلول شده است (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    آموزش تنظیم هیجانی می تواند به عنوان یک روش آموزشی موثر، عاطفه منفی را در مادران دارای فرزند معلول کاهش داده و برعکس تاب آوری را در آنان افزایش دهد و در نهایت، می تواند الگوی مطلوب و کارآمدی برای ارتقای سازگاری، شادابی و بهزیستی آنان تلقی گردد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، عاطفه منفی، تاب آوری، مادران، فرزند معلول
  • نجمه حمید *، علی شریفی ریگی ، سیدعلی مرعشی صفحات 34-41
    مقدمه
    سرطان از بیماری های شایع در دنیای امروز است. هدف از پژوهش حاضر اثربخشی روان درمانی مذهبی – معنوی با تاکید بر اهمیت دعاهای شماره 15 و 23 صحیفه سجادیه بر نگرش به بیماری و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان شهر اهواز بود.
    روش کار
    در یک طرح آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل، تعداد 30 نفر از بیماران مبتلا به سرطان شهر اهواز با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) تخصیص یافتند. گروه آزمایشی 6 جلسه مداخله روان درمانی مذهبی – معنوی با تاکید بر اهمیت دعاهای شماره 15 و 23 صحیفه سجادیه را به صورت گروهی 90 دقیقه ای، طی 3 هفته دریافت کرد. ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانیو مقیاس نگرش به بیماری Kellner بود، که در دو مرحله قبل از مداخله و پایان مداخله تکمیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-19 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون های تجزیه و تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که روان درمانی مذهبی- معنوی با تاکید بر اهمیت دعاهای شماره 15 و 23 صحیفه سجادیه باعث افزایش کیفیت زندگی و نیز تقویت نگرش مثبت نسبت به بیماری در افراد گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل، در مرحله پس آزمون شد و تفاوت آن معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت این مداخله در بهبود کیفیت زندگی و نیز تقویت نگرش مثبت نسبت به بیماری، می توان گفت که این مداخله برای بیماران مبتلا به سرطان در کنار درمان های دیگر می تواند مناسب باشد و پیشنهاد می شود از آن به عنوان رویکرد درمانی در بیمارستان ها و مراکز مشاوره استفاده شود.
    کلیدواژگان: روان درمانی مذهبی- معنوی، کیفیت زندگی، نگرش به بیماری، بیماران مبتلا به سرطان
  • فروغ زاهدزاده ، رضا جوهری فرد * صفحات 42-49
    مقدمه
    گسترش افسردگی و اثرات ناشی از آن در افراد جامعه خصوصا زنان، پژوهشگران و روانشناسان بسیاری را به تلاش برای ابداع و ارائه روش های موثر درمان ها در این زمینه واداشته است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر هنردرمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به شیوه گروهی بر باورهای فراشناختی و ذهن آگاهی زنان افسرده انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را کلیه زنان مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره شهر اهواز تشکیل داده که تشخیص اختلال افسردگی را دریافت کرده بودند. نمونه پژوهش نیز در برگیرنده 30 نفر از این مراجعین بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به صورتی تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های باورهای فراشناخت ولز و پرسشنامه پنج وجهی بائر استفاده شده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس تک متغیری (آنکوا) به همراه نرم افزار کامپیوتری SPSS نسخه 22 استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که هنردرمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به شیوه گروهی بر باورهای فراشناخت و ذهن آگاهی زنان افسرده، در سطح معناداری (05/ 0> P) اثر دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، متخصصان سلامت رفتار و روان می توانند برای بهبود باورهای فراشناختی و ذهن آگاهی زنان مبتلا به افسردگی از درمان مبتنی بر ذهن آگاهی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: هنردرمانی، ذهن آگاهی، باورهای فراشناختی، افسردگی، زنان
  • فاطمه قائمی ، مهرانه سلطانی نژاد *، فرزانه خواجه صفحات 50-56
    مقدمه
    کیفیت زندگی بر همه ابعاد زندگی اعم از شخصی، تحصیلی و حرفه ای اثر می گذارد. بنابراین، ضروری است که عوامل موثر بر آن بررسی شوند. در پژوهش حاضر پیش بینی کیفیت زندگی بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری مطالعه شامل پرستاران زن شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمان در سال 1395 بود. با روش نمونه گیری خوشه ای234 نفر انتخاب شدند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان (CERQ-36) ، مهارت های ارتباطی (CS-34) ، و کیفیت زندگی (SF-12) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون چندگانه به روش رو به عقب در سطح معنی داری 05/0 و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد رابطه مثبت و معنی داری بین راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی با کیفیت زندگی وجود دارد (001/0 > P). نتایج تحلیل رگرسیون رو به عقب نشان داد که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی 48% از واریانس بعد روانی و 39% از واریانس بعد جسمانی کیفیت زندگی را پیش بینی می کنند. (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش معنی دار راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و مهارت های ارتباطی در پیش بینی کیفیت زندگی پیشنهاد می شود، راهبردهای سازگارانه در تنظیم هیجان و مهارت های ارتباطی از طریق کارگاه ها و کلاس های آموزشی به پرستاران آموزش داده شود تا زندگی آنان از کیفیت بهتری برخوردار شود.
    کلیدواژگان: راهبردها، تنظیم شناختی هیجان، مهارت های ارتباطی، کیفیت زندگی، پرستاران زن
  • طیبه ضیایی ، مرضیه گرزین *، معصومه رضایی اول ، ناصر بهنام پور صفحات 57-63
    مقدمه
    رضایت جنسی می تواند تحت تاثیر عواملی چون مهارت خودآگاهی قرار گیرد. هدف مطالعه تعیین تاثیر مشاوره مبتنی بر خودآگاهی بر همبستگی بین خودآگاهی و رضایت جنسی زنان سنین باروری بود.
    روش کار
    این مطالعه مداخله ای بر روی76 نفر از زنان سنین باروری درخواست کننده خدمات مامایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر گرگان (1395) انجام شد. نمونه ها به روش تصادفی بلوک بندی در دو گروه مداخله و کنترل جایگزین شدند. اطلاعات توسط فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه های فارسی خودآگاهی ریلو و آلیک و رضایت جنسی هادسون در دو مرحله قبل و یک ماه بعد از مداخله بدست آمد. مداخله شامل 6 جلسه مشاوره فردی با رویکرد التقاطی با موضوع خودآگاهی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند. با توجه به نرمال نبودن داده ها ، همبستگی میانگین نمرات رضایت جنسی و خودآگاهی قبل و پس از مداخله با آزمون اسپیرمن بررسی شد.
    یافته ها
    قبل از مداخله بین رضایت جنسی و حیطه های خودآگاهی در گروه های مداخله و کنترل همبستگی وجود نداشت. پس از مشاوره درگروه مداخله بین رضایت جنسی و خودآگاهی خصوصی همبستگی مثبت معنی دار (0. 437 = r و0. 006 (P-value =و بین رضایت جنسی و اضطراب اجتماعی همبستگی منفی معنی دار ( 0. 424 = r و0. 008 (P-value =دیده شد.
    نتیجه گیری
    تغییر میزان همبستگی بین خودآگاهی خصوصی و اضطراب اجتماعی با رضایت جنسی زنان نشان می دهد، ارتقا رضایت جنسی تنها نیاز به ارتقا دانش جنسی و متخصصین این امر ندارد، بلکه تغییر در متغیرهای غیر جنسی می تواند این ارتقا را همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: رضایت جنسی، مهارت خودآگاهی، زنان، سنین باروری
  • فریبا حاتمی ، حمید حجتی* ، نرگس بیگم میربهبهانی صفحات 64-70
    مقدمه
    ابتلا کودک به سرطان ممکن است خانواده خصوصا مادر با چالش های زیادی روبرو شود و در مواجهه با آن دچار ضربه و شوک شوند. سازگاری مادران با بیماری می تواند به کاهش مشکلات کمک کند. یکی از الگوهای کاربردی در پرستاری الگوی سازگاری روی است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر الگوی سازگاری روی بر تاب آوری مادران کودکان شیمی درمانی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی می باشد که بر روی 36 نفر از مادران کودکان شیمی درمانی مراجعه کننده به بخش انکولوژی بیمارستان طالقانی در سال 1396 انجام شده است. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمون و کنترل انجام شد. گروه آزمون برنامه آموزشی مبتنی بر الگوی روی را در 7 جلسه در طول چهار هفته دریافت نمودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و "مقیاس تاب آوری کونوردیویدسون" (Connor- Davidson Resilience Scale) جمع آوری و در نرم افزار SPSS V. 18 وارد، سپس با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و آزمون کواریانس در سطح معنی داری 05/0 > P تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    آزمون تی زوج بین دو گروه آزمون قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری نشان داد ولی این آزمون در گروه کنترل اختلاف معنی داری را نشان نداد. ولی آزمون تی مستقل بین قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل اختلاف معنی داری را نشان نداد ولی در گروه آزمون اختلاف معنی داری را نشان داد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که الگوی سازگاری روی موجب افزایش تاب آوری مادران می شود. لذا پیشنهاد می شود که مطالعات بعدی پیگیری های بلندمدتی را انجام دهند. ارزیابی پیگیرانه بلندمدت می توانند در درک آثار طولانی مدت این درمان بر روی مادران و کودکان بیمار کمک کنند.
    کلیدواژگان: شیمی درمانی، مدل سازگاری ROY، تاب آوری، مادران
  • شیوا محمودی حمیدی، حسین ابراهیمی مقدم * صفحات 71-78
    مقدمه
    رضایت جنسی، یکی از مهم ترین عواملی است که بر روابط زناشویی زوجین تاثیرمی گذارد. این پژوهش با هدف پیش بینی رضایت جنسی بر اساس تمایزیافتگی و ابرازگری هیجانی در زنان متاهل انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی بود. جامعه شامل، کلیه زنان متاهل مراجعه کننده به خانه های سلامت منطقه سه شهر تهران در سال 1396 بود. حجم نمونه براساس فرمول هویت و کرامر، 210 نفر برآورد، با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش علاوه بر برگه اطلاعات جمعیت شناختی شامل، سه پرسشنامه رضایت جنسی هادسون (1981) ، ابرازگری هیجانی کینگ و امونز (1990) و تمایزیافتگی خود اسکورن و فریدلندر (1998) بود. داده ها از طریق آزمون آماری رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار 21 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد، رضایت جنسی بر اساس تمایزیافتگی و ابرازگری هیجانی در زنان متاهل قابل پیش بینی است. از بین مولفه های تمایزیافتگی، موقعیت من با رضایت جنسی همبستگی مثبت و معنادار دارد (05/0 < P). اما آمیختگی با دیگران و گسلش عاطفی با رضایت جنسی همبستگی منفی و معنادار دارند (01/0 < P). مولفه واکنش هیجانی با رضایت جنسی همبستگی معنادار ندارد. از بین ابعاد ابرازگری هیجانی، ابراز هیجان مثبت (05/0 < P) و صمیمت (01/0 < P) با رضایت جنسی همبستگی مثبت و معنادار دارد. حال آن که، مولفه ابراز هیجان منفی با رضایت جنسی همبستگی منفی و معنادار دارند (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که رضایت جنسی مقوله ای است چندبعدی و وابسته به عواملی چون تمایزیافتگی و ابرازگری هیجانی می باشد. پیشنهاد می گردد، مشاوران و متخصصان در حوزه رفتاری از طریق برنامه های آموزشی و برگزاری کارگاه هایی در زمینه افزایش تمایزیافتگی و تقویت مهارت های هیجانی به افزایش رضایت جنسی کمک نمایند.
    کلیدواژگان: رضایت جنسی، تمایزیافتگی، ابرازگری هیجانی
|
  • Nasire Mogadam , Razie Amraae , Fateme Asadi , Omid Amani * Pages 1-8
    Introduction
    Breast cancer is one of the most common cancers in women, which has a profound effect on mental and social health, hope and psychological well-being. The purpose of this study was to determine the Efficacy of acceptance and commitment therapy on the hope and psychological well-being of women with breast cancer under chemotherapy.
    Methods
    The present study was a quasi-experimental and pre-test-posttest design with intervention and control group. The statistical population of this study was all women with breast cancer in Shohada-e-Tajrish Hospital. They were selected by purposeful sampling and randomly assigned to two intervention groups
    (n = 15) and control (n = 15). In the intervention group, 8 sessions of 90-minute intervention Based on acceptance and commitment, and the control group remained on the list. The instrument used in the research was Schneider's hope Questionnaire (1991) and Rheff's Psychological Well-being (1980). Data analysis was performed using SPSS v.23 software in two parts: descriptive (mean, standard deviation) and inferential (covariance analysis).
    Results
    The results of the data analysis indicated that following the provision of acceptance therapy and commitment, the scores of hope and psychological well-being varied in the experimental group in the post-test phase and this type of treatment had a significant positive effect on hope And psychological well-being of women with cancer under chemotherapy (P < 0.001).
    Conclusions
    According to these findings, group therapy of admission and commitment is an effective way to increase the hope and psychological well-being of patients with breast cancer.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Hope, Psychological Well-being Women, Breast Cancer
  • Malihe Amini , Mehri Kalhor , Fatemeh Samii Rad *, Fatemeh Hossein Verdi Pages 9-15
    Introduction
    Addiction is a disease that individual continuous repeated her Behavior that's bad side effect. Today increase of use drug is an increasing concern for all communities. Studies have shown there is a relationship between substance abuse and psychiatric disorders. This study was performed to compare rates of depression in patients with drug-dependent and non-dependent.
    Methods
    The present study was cross-sectional, descriptive – comparative, which has done in Qazvin, during 2009 – 2012. The study population was included 120 males (60 addicted and 60 normal subjects).Demographic information is completed with a demographic checklist. For study of depression rate, the Beck depression questionnaire was used. For statistical analysis, chi-square and t-test were applied.
    Results
    Study showed that depression severity comparison between the two groups was statistically significant and the severity of depression in patients with substance was more. Also association between demographic variable education level and employment status, with depression was statistically, significant. < 0.05.
    Conclusions
    According to the results of this study, since the depression in substance abusers were more compared with the normal group, therefore pay special attention to addicts in all levels of society is needed. Also due to the significant relationship between education level and employment status with addiction, should be in prevent or reduce drug abuse policies and programs, these factors paid more attention.
    Keywords: Substance Abuse, Addiction, Depression
  • Ensiyeh Babaie * Pages 16-24
    Introduction

    One of the achievements of family developments is conflicts in relations between couples. The results of conflicts are loosening marital relations and followed by the increasing rate of divorce.This study aimed to predict marital conflict on the basis of sexual scheama, sexual function and sexual satisfaction among women involved in domestic violence referred to the legal medical center in Sari city.

    Methods

    This research is descriptive correlational.Statistical population included all laydies referred to Legal Medicine Organization in the first half of 2016, respectively.For this purpose, the 95 samples were selected through random method. In order to collect data, . Four questionnaires consist of, marital conflict; sexual stereotypes, sexual satisfaction and sexual function were administered. Data analysis was performed through Pearson’s correlation coefficient and regression analysis by SPSS21.

    Results

    The findings showed that there was a significant negative relationship between sexual schemas and marital conflicts (p <0.05), sexual function with marital conflicts Significant reverse relationship (p <0.05), and sexual satisfaction with marital conflicts of women involved in domestic violence had a significant negative relationship (p <0. 0).

    Conclusion

    It can be concluded that with the increase in sexual performance, sexual schema and sexual satisfaction, the level of marital conflicts decreases. Therefore, considering the importance of positive sex schemata, high sexual performance, and high sexual satisfaction in predicting marital conflicts, the need for attention to informing women about the knowledge of positive sex scenes, sexual performance, and sexual satisfaction is necessary.

    Keywords: Marital conflict, Sexual Schema, Sexual function, Sexual Satisfaction‎
  • Seyed Reza Javadian* , Lili Khaleghi , Mansour Fathi Pages 25-33
    Introduction
    Anger, depression, sadness, despair, malice, strife, fear, anxiety, guilty feelings and incompatibility in mothers with disabled children may be more severe than normal mothers due to experiencing difficulty conditions and expectations beyond their ability. Therefore, managing emotions, reducing negative emotions and increasing the resilience can improve the mental status of mothers. According to this, the aim of this study was to the Effectiveness of emotional regulation training on the negative affect and resilience of mothers with disabled children in the city of Ashkezar.
    Methods
    This study was a semi-experimental design with pre-test and post-test and with a control group. The statistical population included 267 mothers with disabled children in the Social Welfare Organization of Ashkezar. In order to training the emotional regulation, two groups of 15 people were randomly selected as the experimental group and the control group by purposeful sampling. The data was collected by Positive and Negative Affect Scale (PANAS) and Connor & Davidson Resilience Scale (CD-RISC). The experimental group received eight sessions (2 times 90 minutes in a week) of emotion regulation training and then both groups have completed the post-test. Data analysis was done by the most important descriptive statistics and Analysis of Covariance.
    Results
    The findings of this study showed that there is a significant difference between the mean scores of subjects in the experimental and control groups in the post-test. In other words, emotional regulation training reduces the mean of negative affect scores and increases the average scores of resilience in mothers with disabled children (P < 0.001).
    Conclusions
    Emotional regulation training as an effective teaching method, can reduce negative affect in mothers with disabled children and increase resilience in them. Therefore, it can considered as a desirable and effective model for improving compatibility, happiness and well-being.
    Keywords: Emotion Regulation, Negative Affect, Resilience, Mothers, Disabled Child
  • Najmeh Hamid *, Ali Sharifi Rigi , Sayyed Ali Marashi Pages 34-41
    Introduction
    This study is an experimental pretest-posttest design with control group. The participants were divided into two groups randomly (15 patients in the experimental group, and 15 patients in the control group). The cancer patients in the experimental group participated in six sessions of 90 -minute’s spiritual religious psychotherapy – emphasizing the importance of 15th and 23th prayers of Sahifeh Sajjadiyehwithin 3 weeks. The instruments were World Health Organization Quality of Life Questionnaire and Feedback Scale relative to disease Kelnerwhich were given to all participants before and after the treatment. The data were analyzed using Multivariate Covariance Analysis by SPSS 19.
    Methods
    The results showed that spiritual religious psychotherapy – emphasizing the importance of 15th and 23th prayers of Sahifeh Sajjadiyeh increased quality of life and positive attitude toward disease in cancer patients in the experimental group in comparison to the control group in post-test.
    Results
    Considering the positive impact of this intervention on improving the quality of life and attitude toward disease in cancer patients, it could be an appropriate intervention for patient’s cancer along with treatments in hospitals and counseling centers.
    Conclusions
    According to the findings this study, can suggested group gestalt therapy as an effective way to reduce student addiction and first-line prevention.
    Keywords: Spiritual Religious Psychotherapy, Quality of Life, Attitude toward Disease, Cancer Patients
  • Forough Zahedzadeh , Reza Joohari Fard * Pages 42-49
    Introduction
    The spread of depression and its effects in society, especially women, researchers and psychologists have led many to attempt to invent and provide effective methods of treatment in this field. The purpose of this study was to determine the effect of group-based mental awareness-based mental therapy on meta-cognitive beliefs and depression of minded women.
    Methods
    The present study was quasi-experimental. The statistical population of the present study comprised all women referred to Ahwaz counseling clinics who had received depression diagnosis. The research sample consisted of 30 patients who were selected by purposeful sampling and randomly assigned to experimental and control groups. In order to collect data, Wales meta-cognitive beliefs questionnaire and five-point questionnaire were used. For data analysis, univariate covariance analysis (ANCOVA) was used with SPSS software version 22.
    Results
    The results of this study showed that group-based mind-focused art therapy affects metacognitive beliefs and mindfulness of depressed women at a significant level (P <0.05).
    Conclusion
    According to the findings of this study, mental health and behavioral health practitioners can use mindfulness therapy to improve the metacognitive beliefs and mindfulness of women with depression.
    Keywords: Art Therapy, Mindfulness, Metacognitive Beliefs, Depression, Women
  • Fatemeh Ghaemi , Mehraneh Soltaninejad *, Farzaneh Khaje Pages 50-56
    Introduction
    Quality of life affects all dimensions of life including personal, educational and professional aspects. Therefore, it is necessary to investigate the factors affecting it. In this study, the quality of life was predicted based on the cognitive emotion regulation strategies and communication skills.
    Methods
    The present study is descriptive and from among the correlation studies. The population includes female nurses working in the public hospitals of Kerman City in March 2016 – March 2017. 234 persons were selected by clustering sampling method. The research tools were the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ-36), Communication Skills (CS-34) and Quality of Life (SF-12). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and stepwise multiple regression in level of significance 0.05 using the SPPS 20.0.
    Results
    Results showed that there is a positively significant relationship between the cognitive emotion regulation and communication skills and quality of life (P = 0.001). Stepwise regression results indicated that the cognitive emotion regulation and communication skills predicts 48% and 39% of mental and physical dimensions, respectively, of quality of life (P = 0.001).
    Conclusions
    In view of the significant role of the cognitive regulation strategies and communication skills in predicting the quality of life, it is suggested to train the emotion regulation and communication skills to the nurses through training workshops and classes, so that their lives enjoy a better quality.
    Keywords: Strategies, Cognitive emotion regulation, Communication skills, Quality of life, Female Nurses
  • Tayebe Ziaei , Marzieh Gorzin* , Masumeh Rezaei Aval , Naser Behnampour Pages 57-63
    Introduction
    Sexual satisfaction can be affected by factors such as self-awareness skills.The aim of this study was to determine the effect of self-awareness Skills’ based counseling on the correlation between self-awareness and sexual satisfaction of women of reproductive age.
    Methods
    This Interventional study was conducted on 76 reproductive age who wanted midwifery services which refers to the health centers of Gorgan City in 2016. The samples were randomly divided into intervention and control groups. The data were collected by demographic form, Persian version of the self-awareness questionnaire of Realo and Allik and Persian version of the Sexual satisfaction questionnaire of Handson before and one month after the intervention. The intervention was included six individual counseling sessions with an eclectic approach with self-awareness topic. The collected data were analyzed using SPSS16 software. Regarding the lack of normality of data, the correlation between the mean score of sexual satisfaction and self-awareness before and after intervention was assessed by Spearman test.
    Results
    There was no correlation between sexual satisfaction and self-awareness in intervention and control groups before intervention. Sexual satisfaction was positively associated with private self-awareness (r= 0.437, P-value = 0.006) and negatively with social anxiety (r=-0.424, P-value =0.008) in the intervention group after counseling.
    Conclusions
    The change in the level of correlation between private self-awareness and social anxiety with women's sexual satisfaction shows that, in order to promote sexual satisfaction, there is no need only to promote sex education and professionals, rather the changes in non-sexual variables can also bring this upgrade.
    Keywords: sexual satisfaction, self-awareness skill, women, reproductive ages
  • Fariba Hatami , Hamid Hojjati *, Nargesbeygom Mirbehbahani Pages 64-70
    Introduction
    Cancer in children may have many problems faced by the family, especially the mother; any may be shocked facing that. Compatibility of mothers with illness can help reduce problems. One of the practical applications in nursing is the ROY compatibility model. The aim of this study was to investigate the effect ROY compatibility model on mothers' resiliency of children with chemotherapy.
    Methods
    This experimental study was conducted on 36 chemotherapy mothers referring to Taleghani Hospital's oncology department in 2017. Sampling was done randomly in two groups of test and control. The test group received a model ROY training program in 7 sessions over a period of four weeks. The data were collected using a questionnaire of demographic and acceptance scale of Connor- Davidson Resilience Scale and entered into Spssv.18 software and then analyzed using independent t-test and covariance test at a significant level (P < 0.05).
    Results
    There was a significant difference between two groups before and after the intervention, but this test did not show any significant difference in the control group. However, independent test did not show any significant difference before and after intervention in the control group but showed a significant difference in the test group (P < 0.01).
    Conclusions
    The results of this study showed that ROY Compatibility Model increase resiliency on maternal. Therefore, it is suggested that subsequent studies carry out long-term follow-up. Long-term follow-up evaluations can help to understand the long-term effects of this treatment on mothers and children.
    Keywords: Chemotherapy, ROY Compatibility Model, Resiliency, Mothers
  • Shiva Mahmodi Hamidi , Hossein Ebrahimi Moghadam * Pages 71-78
    Introduction
    Sexual satisfaction is one of the most important factors affecting couples' marital relationships. The aim of the study was prediction of sexual satisfaction based on differentiation and emotional expressions in married women.
    Methods
    The research method was of descriptive correlation kind. The statistical society including all married women referred to the health centers in district 3 of Tehran (2017). 210 people were estimated by Krummer and entity formula and they were chosen through multi-stage random sampling. Research tools in addition to the demographic information sheet including Hudson sexual satisfaction (1981), King and Emmons emotional expression (1990) and Scorn and Friedlander differentiation of self (1998). Data were analyzed by statistical analysis of multiple regression analysis using SPSS 21 software.
    Results
    Findings showed differentiation and emotional expression predict sexual satisfaction. Among differentiation components, there is a meaningful and positive association between my positions with sexual satisfaction (P < 0.05). But there’s a meaningful and negative association between mixing and communicating with others and reactive distancing with sexual satisfaction (P < 0.01). Emotional reaction component has not meaningful association with sexual satisfaction. Among the dimensions of emotional expression, positive emotion expression (P < 0.05) and intimacy (P < 0.01) are positively and meaningfully correlated with sexual satisfaction. While negative emotion expressions have a negative and meaningful association with sexual satisfaction (P < 0.05).
    Conclusions
    The results of this study support the concept that Sexual satisfaction is a multidimensional category, which depends on factors, such as Differentiation and Emotional expressions. It is recommended that counselors and practitioners in the field of behavioral assistance help to increase sexual satisfaction through training programs and workshops to enhance differentiation and enhance emotional skills.
    Keywords: Sexual Satisfaction, Differentiation, Emotional Expression